Afdrukken

Bron: Eilanden-Nieuws, 23 feb. 2021

Afgelopen vrijdag 19 februari hebben Klaas van der Velde (op foto) en Jan Mastenbroek namens de werkgroep Straling Bewust Goeree – Overflakkee het boek “Straling van alle kanten bekeken” aangeboden aan wethouder Berend Jan Bruggeman.

IMG 20210219 450px brHet boek is uitgegeven door het Wetenschappelijk Platform EMF Nederland. Dit platform beoogt met de uitgave van dit boek een onafhankelijke bron en vraagbaak te zijn voor politieke partijen, maar het boek is interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp ‘Straling’. Het boek bevat een bundeling van bijdragen van wetenschappers, woonbiologen, een psycholoog, een bodemecoloog, een chemicus en diverse anderen. Deze bundel laat zien hoe gezondheid van mensen, dieren, planten, en bacteriën verstoord kan worden door kunstmatige straling, zoals van de 5e generatie communicatie technologie, kortweg 5G. Alle auteurs in de bundel zijn het over één ding eens: pauzeer verdere implementatie van 5 G en doe veel grondiger onafhankelijk onderzoek naar de mogelijke effecten op mens, dier en milieu. Het voorzorgsprincipe is daarbij leidend.

De werkgroep Straling Bewust GO zet zich in om de bewustwording over de mogelijke gezondheidsrisico’s van straling van mobiele communicatiemiddelen te vergroten. Mobiele communicatiemiddelen zijn weliswaar vandaag de dag niet meer uit ons leven weg te denken, maar helemaal zonder risico’s is dat niet. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat straling afkomstig van deze apparatuur wel degelijk effecten heeft op onze gezondheid. Door zelf maatregelen te nemen kan men deze risico’s beperken. Voorlichting is dan ook dringend gewenst. Vooral aan kinderen, aangezien zij het meest kwetsbaar zijn en de blootstelling aan kunstmatige straling nog nooit eerder zo hoog is geweest. Voor meer info zie: www.stralingbewust-go.nl of www.stralingsbewust.info