Afdrukken

"Terwijl door het Corona-virus de hele wereld in een slow-down is beland en het de vraag is hoe groot de crisis nog gaat worden, is er weinig aandacht voor andere belangrijke zaken. Wat betreft het ‘dossier uitrol 5G’ hebben waarschijnlijk weinig mensen meegekregen dat de European Parliamentary Research Service (EPRS), oftewel de onderzoekscommissie van het Europees Parlement, het volgende aangeeft in haar briefing van maart 2020:

Er bestaan serieuze gezondheids- maar ook economische en technologische zorgen over de realisatie van 5G.

Dit onderbouwt de onderzoekscommissie met de volgende deelconclusies:
Academische literatuur illustreert dat continue draadloze straling en in het bijzonder van 5G biologische effecten lijkt te hebben als gevolg van de combinatie van millimeter golven, een hogere frequentie, en de kwantiteit van transmitters en verbindingen.
Diverse studies suggereren dat 5G de gezondheid van mensen, planten, dieren, insecten en microben zal aantasten en, aangezien 5G een niet geteste technologie is, is dus een voorzichtige aanpak geboden.
Het is verstandiger om te kiezen voor een veiliger techniek als glasvezel dat qua snelheid geen limiet kent.
Het is momenteel onmogelijk 5G emissies accuraat te simuleren of te meten in de echte wereld.
De Europese Commissie heeft nog helemaal geen onderzoek laten uitvoeren naar de potentiele gezondheidsrisico’s van de 5G technologie."

Lees het hele artikel hier.